Juridisch advies onlineEen goede juridisch raad ...

... is goud waard. Een afgezaagde rijm, maar het blijft een juiste richtlijn. Een juist juridisch advies kan achteraf zeer veel ellende besparen. Het is vooral van belang in te schatten om tijdig een advocaat te raadplegen die beter de risico's van het advies kan inschatten.

Waar juridisch advies inwinnen?

Een goed uitgewerkt advies kost geld, zoveel is duidelijk. Voor een dergelijk advies kan je bij de meeste advocaten terecht. Een mondeling advies en bespreking kan gaan van 30 euro en oplopen tot een paar honderd euro afhankelijk van de complexiteit en de materie.

Voor een gratis advies kan je dan weer terecht bij de eerstelijnsbijstand van de justitiehuizen of bij één van de wetswinkels.

Het grote nadeel is de verplaatsing en tijd die je als rechtszoekende moet besteden om een antwoord te vinden op soms een beperkt juridisch probleem. 

Vaak is het probleem inderdaad niet zo groot dat een raadpleging nodig is. Onderschat echter niet dat een vraag die klein lijkt, uiteindelijk veel meer om het lijf kan hebben vanuit juridisch oogpunt. Daarom kan een eerste inschatting wel zeer nuttig zijn. Op het juridisch forum kan je terecht voor juridische vragen die beantwoord worden door vrijwilligers.

Wil je dan toch een doorslaggevend advies, dan is het verstandig je toch tot een juridische professioneel te wenden.

Binnenkort gratis online juridisch advies

Zeer binnenkort wordt ook op onlineadvocaat.be een online juridisch forum opgestart waarbij een eerste vraag kan gesteld worden aan een professioneel. Bijzonder is dat de vraag zal beantwoord worden door een advocaat met een hoop praktijkervaring. In delicate situaties zoals een juridisch advies is dat zeker niet onbelangrijk.

Meer nieuws daarover volgt nog deze maand!