Advocaat zoekenEen advocaat zoeken

Een advocaat zoeken op het internet? Onlineadvocaat.be is speciaal ontwikkeld om de rechtszoekende op een snel en efficiënte wijze een advocaat te helpen zoeken.

Het algoritme is zo ontwikkeld dat er verschillende criteria in aanmerking genomen worden om een gespecialiseerde advocaat uit onze database aan het juiste dossier te koppelen.

De advocaat en specialisaties

Het recht is heel complex geworden, waardoor bijna elk probleem voor de advocaat één of andere vorm van specialisatie vereist.

Dit maakt ook dat het zoeken naar de juiste advocaat belangrijker is geworden.

Het zoeksysteem van onlineadvocaat.be is uniek en bepaalt op nauwkeurige wijze de koppeling van jouw dossier met de vereiste specialisatie. Je kiest dan bovendien zelf de advocaat die je wenst te raadplegen.

De zoekfunctie

Onlineadvocaat.be is niet zomaar een advocatengids.Sterker, onlineadvocaat.be draait het zoeken naar een advocaat op de kop.

In de eerste plaats vergemakkelijkt het de keuze van de rechtszoekende naar een advocaat. Na het invullen van enkele velden wordt het zoekformulier verwerkt. Het koppelen met de juiste advocaat wordt door onze zoekmachine gedaan.

Daaruit volgt het tweede voordeel onmiddellijk: de uitgezochte advocaten nemen contact op indien ze geïnteresseerd zijn om het dossier te behandelen. Veel nutteloos zoekwerk wordt zo uitgespaard.

En tenslotte krijgt de rechtszoekende de keuze uit verschillende advocaten, zodat een bewuste en weloverwogen beslissing kan worden gemaakt in de zoektocht naar een advocaat.

Welke advocaat kiezen

Bij het zoeken naar de juiste advocaat, en vooral te kiezen welke advocaat je zal raadplegen, zijn er een aantal punten waar naar gekeken moet worden:

1. Wat is de ervaring en specialisatie van de advocaat

Elke advocaat bouwt een bepaalde ervaring op binnen bepaalde rechtstakken. Een advocaat die bijvoorbeeld echtscheidingen behandelt, zal waarschijnlijk minder op de hoogte zijn van het fiscaal recht. Vraag daarom bij het raadplegen van een advocaat expliciet naar de ervaring van de advocaat voor een bepaalde zaak.

Ook dient iedere advocaat zich verplicht permanent bij te scholen. Door deze bijscholing kan de advocaat zich verder specialiseren binnen een bepaald gebied. 

2. Wat kost een advocaat

Naast de ervaring van de advocaat is het ook belangrijk te weten wat je advocaat gaat kosten.

De overeenkomst tussen advocaat en cliënt is een dienstenovereenkomst, waarop de algemene contractsregels van toepassing zijn.

Er zijn verschillende methodes waarmee de advocaat zijn ereloon kan begroten, al dan niet gecombineerd met elkaar.

- Uurvergoeding

Dit is de meest gebruikelijke methode, waarbij de advocaat het ereloon berekent op basis van een uurtarief. Voor dit uurtarief kunnen ook weer verschillende criteria in acht genomen worden, zoals de ervaring of bekendheid van de advocaat, de financiële toestand van de cliënt, de specialisatie van de advocaat, ...

- Vast bedrag / forfait

In deze gevallen zal een vooraf overeengekomen bedrag bepaald worden voor te leveren prestaties. 

- Percentage op de waarde van het geschil

Soms kan de aanrekening ook gebeuren op basis van de waarde van het geschil, waarbij een bepaald percentage wordt toegepast.

Naast deze mogelijkheden, zijn er ook nog andere minder frequente manieren om het ereloon te bepalen. Zo kan er soms ook sprake zijn van een abonnement, indien de cliënt frequent gebruik maakt van de diensten van de advocaat.

De volgende tips zijn dus van onschatbare waarde bij het zoeken van een advocaat:

- Zoek een gespecialiseerde advocaat die de materie beheerst en u correct kan adviseren.

- Bij het zoeken naar een advocaat kijkt u best ook naar de berekeningswijze van het ereloon. Het is van belang dat u bij de zoektocht naar een advocaat de kost van de te leveren prestaties vooraf duidelijk bespreekt. Vraag de advocaat naar de berekeningswijze van het ereloon en durf te vergelijken. Bij twijfel omtrent de totale kostprijs is het aan te raden concrete afspraken vast te leggen voor de begroting van het ereloon.

Welke advocaat zoek je?

Om de zoektocht naar een advocaat nóg makkelijker te maken hebben we alle informatie en tips over het zoeken van een advocaat gebundeld. 

Advocaat arbeidsrecht - Lees hier onze gids om een advocaat arbeidsrecht te zoeken

Advocaat jeugdrecht - Lees hier onze gids om een advocaat jeugdrecht te zoeken